Nytt hyreskontrakt för byastugan

Inför det kommande årsmötet har styrelsen kommit med ett förslag gällande utformning av kontrakt och kostnad för att hyra vår byastuga. Under rubriken "Byastugan" i menyn till vänster hittar du det nya förslaget.

Vi ses på årsmötet på Söndag!

Läslust i Byastugan

Helgen den 18-19 april är det läslust i Byastugan! En vagn fullastad med böcker och sköna möbler kommer på besök, och helgen är full av aktiviteter! Helgens schema:
Lördag 18 april

  • 13.00 Barnteatern "Vem är var", från 3 år
  • 14.00 Bokbytarstund med café

Söndag 19 april

  • 12.00 Författaren Sofi Hjort bjuder på barnboksäventyr i runornas tecken. Från ca 6 år
  • 14.00 Bokcafé Alla evenemang är gratis!

Välkomna!

Nu händer det saker i Byastugan!

 

Under september och oktober kommer Byastugan att renoveras och byggas om; detta tack vare bidrag från både Umeå Kommun och Boverket. Jonssons Bygg kommer att vara ansvariga för arbetet.

Stora delar av omyggnationen är för att öka tillgängligheten; entrén kommer att flyttas till norra sidan och förses med ramp och två nya toaletter byggs där den ena är handikappanpassad. Köket kommer att byggas ut och förses med ny inredning och nya vitvaror, bland annat ett fullstort kylskåp och efterlängtade serveringsytor.

Under denna tid (start 9 september och till slutet av oktober) kommer byastugan inte att vara tillgänglig för uthyrning!

Har du frågor angående detta eller nåt annat kring Föreningen Bodbyn, ring gärna Christina Hagman 073-056 10 23

Framflyttad danskurs

Med anledning av Byastugans renovering flyttas höstens danskurser fram. Oklart om vi hinner köra igång i oktober eller om kursstarten blir till våren istället. Vi hoppas komma igång med både pyttedans, barndans och Dansmix för Vuxna så snart renoveringen är klar. 

 

/Dansfröknarna Jenny och Linnea

Extra information