Byte av fiberkonvertrar

Umeå Energi kommer under våren byta ut fiberkonvertrar (kostnadsfritt) hemma hos alla som är ansluten till fibernätet. Anledningen till bytet är att befintliga konvertrar har nått sitt bäst-före-datum och här problem med tillförlitlighet och prestanda.
Eltel-teknik som sköter bytet kontaktar varje hushåll inför bytet. I dagarna borde det dyka upp information i er brevlåda från Umeå Energi om bytet. Praktiska frågor om bytet tar ni med installatören efter att de kontaktat er. Vid övriga frågor, kontakta någon i bredbandssektionen.


Fiberbrott

Info från Bredbandsföreningen:
Det har uppdagats att en huvudledning i vårt fibernät av misstag grävts av idag. Detta innebär att alla abonnenter norr om byastygan och eventuellt också Nybyn är utan internet. Ideella krafter jobbar för att laga skadan så snart som möjligt. Vi återkommer med mer information om när det beräknas vara lagat.

Uppdatering 15/5 15:00
Lyckligtvis klarade sig 1 av 4 fiberledningar vilket innebär att de som drabbats av avbrott är Nybyn, byastugan samt de hus som ligger mellan byastugan och Växtholm.
Växtholm, Grundbäck och Åkerbäck har således klarat sig.

Störningar på bredbandet

Det har varit problem med internet (via fiber alltså) i byn sedan i natt. Vår leverantör har blivit informerad genom ett flertal kunder och de verkar ha hittat en lösning på problemet. Det kräver dock att du gör din konverter strömlös 10s för att det ska börja fungera, givet att du fortfarande har fel på din anslutning.

Ironiskt nog så är Facebook och vår hemsida det bästa sättet att nå ut med denna typ av information till byn :)

Vinnare i bredbandstipsrundan

Tack till er som besökte vår Bredbandsafton i torsdags. Vinnare i tipsrundan blev Reidar Hammernes! En chipspåse och Cola finns att hämta ut på ICA Börsen.

Bredbandsafton den 27/11

Nu på torsdag dem 27:e mellan 18:00-20:00 är det bredbandsafton på ICA Börsen. Nördar från bredbandssektionen finns på plats och ni kan ställa frågor om vårt nät eller andra frågor som rör IT.
* Filmvisning från bredbandsbygget 2002
* Res bakåt i tiden och surfa på hemsidan som den såg ut 2002!
* Kika in i serverrummet, där alla byns fibertrådar samlas

Vi bjuder på fika!

Uppgradering av ditt bredbandsnät

Förtydligande: Ni som är anslutna till byns bredbandsnät har i dagarna fått ett brev från Umeå Energi där de informerar om kommande uppgraderingsarbete. Denna information är dock delvis felaktig eftersom vi ännu inte använder samma typ av fiberkonverter som övriga UmeNet. Ni behöver inte heller göra någon inställning för statisk/fast IP-nummer och DNS eftersom vi redan använder rätt.

Med andra ord: Du behöver inte göra någonting alls förutom att se till att fiberkonvertern är igång!

Driftstörning för bredbandet 19/12

Hej
Bodbyns bredbandssektion vill informera om ett planerat driftstopp mellan 07:00 och 12:00 torsdagen den 19/12. Detta gäller alla som är ansluten till byanätet.
Denna planerade driftstörning görs i syfte att uppgradera vår tekniska utrustning för ökad kapacitet.

För frågor som rör internetuppkopplingen, kontakta Bredband2. Vid frågor rörande vårt byanät, vänligen kontakta någon av personerna på denna sida:
http://bodbyn.nu/index.php/bredbandssektion2/kontakt

MVH
Bredbandssektionen i Bodbyn

Extra information